Un Banc de Terres consisteix en un registre de camps que els propietaris estan disposats a fer un contracte de cessió, parceria o lloguer. Les persones interessades a ampliar la quantitat de terres que treballen o en iniciar una nova activitat agrària, poden consultar aquest registre i contactar amb els propietaris per veure i arribar a un acord. La entitat gestora s’encarrega de gestionar els contactes i facilitar els acords.

Les terres en abandó són un forat econòmic pels seus propietaris. Són un reservori de plagues com els rosegadors i malalties com la Xylella Fastidiosa. I són causa d’erosió i de perill d’incendis forestals. Tenir terres inscrites al Banc de Terres no t’eximeix la responsabilitat de bones pràctiques agràries com a propietari, fins que no tanquis un tracte amb algun interessat.

La posada en marxa del Banc de Terres augmenta les oportunitats de treball i negoci relacionades amb el sector agrari. Si a més es té en compte que treballar la terra suposa gestionar el territori, fixar població i lluitar contra el canvi climàtic, aleshores es pot considerar que és una iniciativa fantàstica.

Per inscriure o demanar terres és molt senzill fes clic sobre el botó que vulguis INSCRIPCIÓ DE TERRES o DEMANDA DE TERRES i omple el formulari. Ens posarem en contacte amb tu i farem reunions informatives amb tots els interessats sobre els tipus de contractes.

Si ets una persona inquieta i vols col·laborar amb la dinamització agrària de Tárbena, pots apuntar-te a VULL COL·LABORAR AMB EL BANC DE TERRES. Hem creat un grup de suport a totes les activitats programades, i et convocarem a les reunions de coordinació perquè hi puguis participar i proposar iniciatives relacionades amb l’educació i el medi ambient, l’alimentació saludable i la producció agroecològica.

LOGO PLANES Banc de Terres
Documentació
Estudi preliminar del Banc de Terres de Planes FASE I
Vull col·laborar amb el Banc de Terres
Inscripció de Terres
Demanda de Terres